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Pink mini donuts <3

Aren’t these mini donuts absolutely cute? I love them – they are an amazing eye catcher and perfect to bring to a friends house or just as a snack for inbetween. Maybe they are also a great gift? Valentine’s is coming up!

Ingredients (for approx. 16 donuts)

  • 100g whole grain spelt flour
  • 50g spelt flour
  • pinch of salt
  • 2tsp baking powder
  • 1tbsp  chia seeds mixed with 3tbsp water (let soak for 10  minutes)
  • 50g raw cane sugar
  • 90g apple mark
  • 50g mashed raspberries
  • 75g rice milk
  • 1tbsp rapeseed oil
  • powdered sugar
  • 1tbsp rice milk
  • a squirt of lemon juice
  • mashed raspberries

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Mix flour, salt and baking powder in a bowl and put aside. In a different bowl mix chia seeds, sugar, apple mark, rice milk and rapeseed oil. Put aside 2tbsp of the rasperries and add the rest into the bowl. Slowly mix in the flour until you get a soft and quite liquidy dough.

Prepare your donut maker and fill in one tablespoon dough in every mini donut cup. Bake for 7-9 minutes depending on how strong your donut maker is.

Let the donuts cool down completely. Meanwhile, mix rice milk, lemon juice, raspberries and powdered sugar until you get a thick icing. If you want different colors, just add a little of the raspberries in the beginning and mix in more raspberry after every 3-4 donuts. Take a spoon to put the icing on the donuts and leave them until the icing is solid. If you want, you can top the donuts with dark chocolate or other toppings.

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Pinke Mini-Donuts

Sind diese Mini Donuts nicht super süß? Ich habe mich ja direkt verliebt – sie sind ein super Eye Catcher und das perfekte Mitbringsel oder einfach als Snack für Zwischendurch geeignet. Oder wie wäre es, sie zu verschenken? Bald ist Valentinstag 🙂

Zutaten (für etwa 16 Donuts)

  • 100g Dinkelvollkornmehl
  • 50g Vollkornmehl
  • Prise Salz
  • 2TL Backpulver
  • 1EL Chiasamen mit 3 EL Wasser (für 10 Minuten quellen lassen)
  • 50g Roh Rohrzucker
  • 90g Apfelmark
  • 50g pürierte Himbeeren
  • 75g Reismilch
  • 1EL Rapsöl
  • Puderzucker
  • 1EL Reismilch
  • Spritzer Zitronensaft
  • pürierte Himbeeren

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Das Mehl mit Salz und Backpulver mischen und zur Seite stellen. In einer weiteren Schüssel die Chiasamen, den Zucker, Apfelmark, Reismilch und Rapsöl vermischen. Von den Himbeeren zwei Esslöffel beiseite stellen und den Rest mit in die Schüssel geben. Langsam das Mehl unterheben bis ein recht flüssiger Teig entsteht.

Den Donut Maker vorheizen und je einen Esslöffel Teig in die Formen füllen. Für 7-9 Minuten backen, je nachdem wie stark der Donut Maker heizt.

Die Donuts komplett abkühlen lassen. In der Zwischenzeit die Reismilch mit Zitronensaft, Himbeeren und Puderzucker mischen, bis ein dickflüssiger Zuckerguss entsteht. Wenn ihr verschiedene Farben möchtet, am Anfang nur wenig Himbeeren dazugeben und nach jedem 3. bis 4. Donut mehr unterrühren. Mit einem Löffel den Zuckerguss auf den Donuts verteilen und aushärten lassen. Wer möchte kann die Donuts zusätzlich mit dunkler Schokolade oder anderen Toppings dekorieren.

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